Joies en moviment

L’any 1872, Leland Stanford, ex governador de Califòrnia i president de la Central Pacific Railroad, va contractar el fotògraf Eatrdweard Muybridge per que demostrés un aspecte força controvertit en aquella època. Stanford sostenia que durant el cavalcar dels cavalls existeix un moment on les quatre potes es mantenen a l’aire al mateix temps. Edward James Muggeridge, més conegut com Muybridge, va demostrar amb les seves instantànies la certesa d'aquesta teoria.

Va ser llavors quan el fotògraf va engegar un projecte fotogràfic sobre el moviment. El 1887 va publicar “Animal locomotion; an electro-photographic investigation of consecutive phases of animal movements” on recollia totes les series de fotografies en 11 volums. El moviment d'homes, dones, nens i animals quedava immortalitzat en aquest treball.

El projecte “Joies en moviment” pretén reemprendre l'estudi del moviment del cos des del punt de vista de la joieria. A través de diferents homenets de plata articulats reproduïm una acció fotograma a fotograma.

Mides: collaret 60 cm llargada
Material: plata
Tècnica: reblonat, gravat, texturat, oxidat
Any: 2009
Peça seleccionada pel concurs Enjoia’t 2009
Preu fermall: consultar


Els 15 homenets del collaret es mantenen units mitjançant diferents tanques de plata que es poden extreure. D’aquesta manera, l’usuari pot desmuntar el collaret i buscar noves composicions. A més, cada ninot pot funcionar independentment com a fermall.